Voorzieningen en activiteiten


De volgende voorzieningen en activiteiten treft u aan rondom - of op loopafstand van - onze luxe vakantiewoning.

Bungalowpark Hoogersmilde

Boshuis Drenthe ligt in een zeer rustig hoekje op het kleine bungalowpark Hoogersmilde. Een nog vrij nieuw park met 30 Finse bungalows en 4 Amerikaanse log homes (waarvan Boshuis Drenthe er een is). Ons loghome heeft toegang tot het bos.

De kleinschaligheid van het bungalowpark heeft een bijzonder en door gasten zeer gewaardeerd karakter. Het park ligt tussen Hoogersmilde en Appelscha en midden in het prachtige Nationaal Park 't Drents-Friese Wold. Vanaf het park wandelt of fietst u zo het Nationaal Park in.

Receptie
Op het park is een receptie aanwezig waar u de beheerder van het park aantreft. Hier kunt u terecht kunt voor toeristische informatie, vragen, etc. U haalt hier ook uw sleutel en lakenpakket voor de woning op.

Vermaak
Op het bungalowpark zijn een paar kleine speelplaatsjes aanwezig met glijbaan en zandbak. Ook is er een mooie jeu-de-boules baan en een tafeltennistafel aanwezig.

Vers brood, vlees en gebak tot aan de bungalow
Op het park is een broodjesservice beschikbaar. De plaatselijke slager annex bakker bezorgt dagelijks (behalve op zon- en feestdagen) brood en vleeswaren bij u aan de bungalow tussen 8.30 - 9.00 uur (bij bezorgen graag contant afrekenen).

Om uw ontbijt compleet te maken wordt desgewenst De Telegraaf meegeleverd. Ook uw barbecuevlees, gourmet, fondue of steengrill kan bezorgd worden. Bestellingen kunt u dagelijks vóór 17.00 uur telefonisch doorgeven aan Slagerij Hoogeveen op tel. 0592-459280.

Fietsverhuur
Bij de receptie van het bungalowpark kunt u fietsen huren (graag 1 dag vooraf reserveren).

 • Fiets per dag € 9,00, per week € 37,00
 • ATB per dag € 20,00, per week € 70,00
 • Elektrische fiets € 20,00, per week € 70,00
 • Tandem fiets € 20,00, per week € 70,00
 • Helm per dag € 2,50, per week € 12,50
 • Kinderzitjes (voor of achter) per dag € 5,00, per week € 20,00
 • Aanhangfiets per dag € 15,00, per week € 40,00
 • Fietskar per dag € 15,00, per week € 40,00
 • Hometrainer per maand € 40,00

Actuele prijzen en mogelijkheden treft u aan op de website van bungalowpark Hoogersmilde.  

Camping De Horrebieter

Camping 'de Horrebieter' ligt tegenover Bungalowpark Hoogersmilde en op zo'n 300 meter lopen van Boshuis Drenthe. Als huurder van onze vakantiewoning mag u gratis gebruik maken van alle faciliteiten van de camping.

Midden op de camping ligt een recreatieplas met rondom zandstrand. Voor de actieve mensen is er een tennisbaan, jeu-de-boules-baan, tafeltennistafel en een volleybalveld. Voor jeugd en volwassenen is er in het centrumgebouw van alles te doen.

Voorzieningen waar u gratis gebruik van kunt maken

 • Zwemplas met zandstrand (april tot oktober)
 • 53 meter lange glijbaan ( hoogseizoen)
 • Overdekte speelplaats ( april t/m herfstvakantie)
 • Recreatieteam voor jong en oud ( hoogseizoen)
 • Tennisbaan / sportveld ( april tot oktober )
 • Tevens heeft de camping een “Caribbean Plaza” geopend van april tot oktober met o.a.:
  • Pizzeria
  • Snackbar
  • Restaurant
  • Café
  • Kinderspeelhoek
  • Internethoek ( tegen vergoeding )

Zwemmen in Drenthe

Aan de Bosweg in Hoogersmilde bevindt zich een openlucht zwembad. Het bad is iedere middag geopend vanaf de eerste zaterdag in mei tot de eerste zaterdag in september, van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens van maandags t/m vrijdags van 18.30 tot 20.30 uur.

Er is ook een zeer mooi (verwarmd) openlucht zwembad in Appelscha (6 km).

Informatie over overdekte zwemmogelijkheden in o.a. Smilde (5 km), Beilen en Assen kunt u verkrijgen bij de receptie.

Naast genoemde zwembaden kunt u in de directe omgeving zwemmen in Drenthe in het Blauwe Meer (nabij Hoogersmilde) en in het Canadameer (nabij Appelscha).

Midget Golfen in Drenthe

Als u de bostuin van onze vakantiewoning uitloopt en het aansluitende bospad volgt, dan komt u na zo'n 300 meter De Bentepol tegen. Een gezellig à la carte restaurant met terras en een leuke midgetgolfbaan. U kunt golfen in Drenthe in de Bentepol maar ook steengrillen of bistrogrillen. Voor de kids zijn er vele soorten pannenkoeken.

Paardrijden in Drenthe

In het Drents-Friese Wold ligt ca. 75 km aan bewegwijzerde ruiter- en menroutes. Drenthe is dan ook dé paardenprovincie van Nederland. Vlakbij onze vakantiewoning treft u twee maneges aan.

De FNRS-manege van camping de Reeënwissel op zo'n 1500 meter afstand van Boshuis Drenthe en is via onze bostuin en het aangesloten wandelpad door het bos bereikbaar. U kunt hier paardrijden in Drenthe, lessen krijgen, een bosrit maken of één van de luxe paardenboxen huren (als u uw eigen paard wilt meenemen). 

Ook manege Stal de Boswal is lid van de FNRS. Ook hier is het mogelijk uw eigen paard te stallen in een van boxen. Deze manege ligt op zo'n 1000 meter afstand van Boshuis Drenthe en is - net als de ingang van het bungalowpark - gevestigd aan de Jannes Brugginkweg.

Wandelen in Drenthe en fietsen in Drenthe

Onze gasten zijn steeds weer verbaasd over de vele honderden kilometers fietspaden welke leiden door de prachtige natuur met dichte naald- en loofbossen, uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen, bosmeren, open natuurvelden, heuvellandschappen, langs hunebedden en oude Drentse brinkdorpen.

Direct vanuit het park begeeft u zich op de fiets- en wandelpaden. Fietsverhuur is mogelijk via de receptie van het park.

Golfen in Drenthe

Quality Golf Resort De Hildenberg

Golfbaan De Hildenberg in Appelscha (5 km afstand) is een bijzondere baan, ontworpen door de gerenommeerde golfbaanarchitect Alan Rijks.

Aantrekkelijke hoogteverschillen die kunnen oplopen tot bijna zes meter, uitdagende waterpartijen, bunkers en duinachtige zandverstuivingen. Deze 9-holes baan heeft het allemaal. De totale lengte van de baan is 1944 meter en hij telt vijf holes par 3, drie holes par 4 en één par 5.

Meer info: www.gcdehildenberg.nl 

Wilt u graag ook op andere banen lopen? Er zijn vele andere golfbanen in de omgeving van Boshuis Drenthe. 

Zwemmen in Drent-Friese Wold

De zwemplas met zandstrand bij camping De Horrebieter. Rechts van het weggetje ligt Bungalowpark Hoogersmilde. Achter aan dit bungalowpark, tegen het bos van het Drents-Friese Wold aan, ligt Boshuis Drenthe.

Tafeltennistafel Drents-Friese Wold

De buiten-tafeltennistafel. Een leuke plek voor de kinderen om met elkaar te spelen. Ook de jeu-de-boules baan en de kleine speelplaatsjes zijn gezellige ontmoetingsplaatsen.

Zwemplas en zandstrand Boshuis Drenthe

De zwemplas, met rondom een heerlijk zandstrand, ligt op loopafstand (300m) van Boshuis Drenthe. Vooral de 53 meter lange glijbaan zorgt voor veel plezier 's zomers. Groot en klein vermaken zich er prima. Verder kunt u gebruik maken van alle recreatie voorzieningen van camping De Horrebieter, dat aan deze zwemplas is gelegen.

Wandelen in Drenthe

Bij restaurant De Bentepol, via een bospaadje wandelt u er zo naar toe, ligt een gezellige midgetgolfbaan. Altijd goed voor een leuke middag met de kids. Vooral als daarna pannenkoeken gegeten kan worden!

Paardrijden in Drenthe

     

Fietsen in Drenthe

  

Wandelen in het bos

        

Golfen in Drenthe